Severna gospodarska zbornica je neodvisna organizacija, ustanovljena za varovanje in zastopanje interesov povezanih podjetnikov. Bila je ustanovljena leta 1997 v Szczecinu na pobudo 60 podjetij. Od svoje ustanovitve vzdržuje redne stike z več kot 150 organizacijami s podobnim poslovnim profilom, ki delujejo na poljskem ozemlju in v Evropi. V osrčju največje gospodarske zbornice na Poljskem leži dinamični razvoj in pridobivanje novih članov zbornice. Trenutno združuje skoraj 1500 podjetij.

S sistematičnim širjenjem ozemeljskega področja svoje dejavnosti je Severna gospodarska zbornica prisotna že v petih mestih: Swinoujscie, Koszalin, Wałcz, Myśliborz and Choszcznie.

Namen dnevnih prizadevanj zaposlenih v Severni gospodarski zbornici je ustvariti pogoje za razvoj in modernizacijo gospodarskega življenja, podpiranje pobud članov in spodbujanje razvoja medregionalnih in mednarodnih ekonomskih odnosov.

Kar Zbornica pripravlja za povezana podjetja, je široka paleta brezplačnega in subvencioniranega usposabljanja, svetovanja, turističnih in poslovnih potovanj, rednih dogodkov in socialnega vključevanja. Izvaja tudi številne projekte EU, ki vplivajo na gospodarski razvoj celotne regije.

Severna gospodarska zbornica ima dejanski vpliv na gospodarstvo, ne samo na zahodnem Pomorjanskem, ampak po vsej Poljski. Njeni predstavniki se pogosto pojavljajo v vlogi strokovnjakov za svetovanje oblastem in institucijam poslovnega okolja. Prav tako lahko vzamejo stvari v svoje roke, s sklicevanjem na odbore industrije in združenja podjetnikov pri boju proti spornim predpisom.